Oulunkaaren ja Koillismaan kasvu- ja vientikokeiluverkosto -hanke

OK#Kasvuverkosto -hankkeen päämääränä on muodostaa mikroyritysten kasvua ja kansainvälistymistä edistävä uusi toimintamalli Oulunkaaren ja Koillismaan alueelle. Hankkeessa rakennetaan yritysohjautuva kasvu- ja vientikokeiluverkosto, joka muodostuu kolmesta alueellisesta mikroyritysten ydinryhmästä.  Yritykset verkottuvat sekä ydinryhmässä että niiden kesken ja toteuttavat niissä kaupallistamiseen, kasvuun ja vientiin tähtääviä nopeita ja kustannustehokkaita avauksia ja kokeiluja. Onnistuneiden kokeilujen tulokset levitetään toimijoiden välityksellä myös muihin toiminta-alueen yrityksiin kasvun ja kansainvälistymisen helpottamiseksi.

Mikroyritysten ydinryhmän toiminnan kautta saadaan uutta tietoa mikroyrittäjyyden haasteista, esteistä, kehittämistarpeista sekä kasvun ja kansainvälistymisen edistämisestä. Tätä tietoa tullaan hyödyntämään alueellisten kehittämisorganisaatioiden toiminnassa.

Hankkeen päärahoittaja on Pohjois-Pohjanmaan liitto (EAKR-rahoitus) ja hanketta koordinoi Oulunkaaren kuntayhtymä. Hankkeen osatoteuttajina toimivat Oulun yliopiston Oulun Eteläisen instituutin Mikroyrittäjyyden tutkimusryhmä MicroENTRE sekä Koillis-Suomen kehittämisyhtiö Naturpolis Oy. Lisäksi hanketta rahoittavat Muhoksen kunta ja 50 yritystä, jotka ovat sitoutuneet hankkeen toimintaan. Hankkeen toiminta-aika on 1.8.2016 – 30.06.2019 ja kustannusarvio yhteensä 494 970 euroa.

www.oulunkaari.com

www.microentre.fi

www.naturpolis.fi

 

 

Ajankohtaista:

PUUNET -hanke järjestää Vientikaupan koulutusta kevään 2017 aikana.

Koulutukseen voi osallistua eri hankkeiden kautta järjestetyissä tiloissa Kuusamossa, Pudasjärvellä, Iissä, Kemissä, Kuhmossa, Utajärvellä ja tai oman koneen kautta. Lisätietoa koulutuksista tästä linkistä.

Ilmoittautuminen alla olevan linkin kautta ti 7.3.2017 mennessä.

https://response.questback.com/koillissuomenaikuiskoulutusoy/Vientikaupan-koulutus

Yhteystiedot