Iissä alkaa ENE-dieettiryhmä 19.4.

Tapaamiskertoja on kuusi, ne toteutetaan 2 viikon välein. Kokoontuminen keskiviikkoisin kello 15.30-17. Ryhmään osallistujan tulee olla motivoitunut ja sitoutunut kulkemaan ryhmässä ja noudattamaan erittäin niukkaenergistä dieettiä. Alla siitä vähän lisää tietoa. Ryhmään otetaan 5-6 henkilöä. Ilmoittautuminen Iin vastaanotolle mahdollisimman pian, 08 5875 6500.

ENE-dieetillä tarkoitetaan erittäin niukkaenergistä ruokavaliojaksoa, jonka aikana energiaa saadaan noin 800 kcal. ENE-dieetti ei siis sovi jatkuvaan käyttöön, vaan on kyseessä jakso, jonka aikana painonlasku saadaan tehokkaasti alulle. ENE-dieetti on tärkeää toteuttaa ohjatusti!

Ryhmässä osallistujat saavat tarvitsemansa neuvot ja tuen dieetin noudattamiseen. Dieetin aikana osallistujille suositellaan ENE-valmisteiden käyttöä, jotta ravintoaineiden saanti pysyisi hyvänä.

Tarkoituksena on syödä kuitenkin muutakin 🙂 Nestettä juodaan runsaasti, mutta alkoholia ei saa dieetin aikana käyttää. ENE-dieetti lopetetaan asteittaisena siirtymänä.

Osallistujien tulisi olla BMI:ltään yli 35 ja iältään 18-65-vuotiaita.

Ryhmään ei kannata osallistua, jos on jokin vaikea sairaus, on tyypin 1 diabeetikko, on raskaana tai imettää, on syömishäiriö tai vakavia psyykkisiä ongelmia. Myöskin kihti voi olla esteenä. Tyypin 2 diabeetikon on käytävä lääkärissä ennen ENE-dieettiä, jotta lääkitykset saadaan kohdilleen.

ENE-dieetin etuna on esim. painonlasku, uusien ruokailutottumusten muodostuminen ja mahdolliset positiiviset, aineenvaihdunnalliset muutokset (veren rasva-arvot, insuliiniherkkyys).