Pudasjärvellä alkaa painonhallintaryhmä elokuussa 2017

Ryhmä on tarkoitettu työikäisille painonhallinnasta kiinnostuneille, joiden painoindeksi on yli 35. Ryhmä kokoontuu alkuun kerran viikossa noin 1-2 tuntia kerrallaan klo 14-16 välisenä aikana. Ryhmään otetaan 10 osallistujaa. Ohjaajina toimivat fysioterapeutti, terveydenhoitaja sekä liikunta- ja hyvinvointineuvoja.

Tavoitteena on herättää oivalluksia painonhallintaan liittyen sekä vahvistaa motivaatiota oman hyvinvoinnin vaalimiseen. Tavoitteena saada aikaan pysyviä elämäntapamuutoksia sekä liikunnan sisältyminen arkeen. Ei vain jaeta tietoa, vaan aktivoivien suoristusten avulla viedään muutokset arkeen ja omaan elämään.

Ryhmä sisältää alku- sekä loppu testauksen sekä kehonkoostumusmittaukset. Tapaamisien yhteydessä annetaan vinkkejä sekä ideoita liikunnan ja ravitsemuksen toteutumiseksi sekä käydään yhdessä liikkumassa.

Jokaisella kerralla on painonhallinnan kannalta tärkeä teema, mutta tapaamisissa on varattu aikaa myös vapaaseen keskusteluun.

Ohjelmassa muun muassa:                                 

  • Ryhmän startti ja tavoitteet
  • Painonhallinnan peruskivet – tietämisestä tekemiseen
  • Liikunta osana elämää
  • Annoskoko, ateriarytmi
  • Hyvät valinnat – katse pakkauksiin ja arjen annoksiin
  • Järki vai tunteet – tunnesyömisestä tietoiseen syömiseen
  • Jatkosuunnitelmia kohti tulevaa

Ryhmä alkaa elokuussa 2017, hakeminen painonhallintaryhmään tapahtuu vapaamuotoisella hakemuksella sähköpostilla birgitta.luokkanen@oulunkaari.com 1.8.2017 mennessä tai tuomalla hakemus terveyskeskukseen osoitettuna Sydänhoitaja/ painonhallintaryhmä.

Vapaamuotoisessa hakemuksessa olisi hyvä olla lyhyt kuvaus itsestäsi, tilanteestasi ja mahdollisista perussairauksista sekä yhteystietosi. Hakemuksessa tulee olla maininta, että annat suostumuksen tarkastella henkilötietojasi sekä sairaushistoriaasi terveyskeskuksen tietokannasta, tämä helpottaa ryhmän valintaa. Olemme yhteydessä sinuun päin.

Tule rohkeasti saamaan apua, kannustusta ja vertaistukea ryhmästä.