Puutiaisaivokuumerokotukset (ns.punkkirokote) jatkuvat touko-ja kesäkuussa Simossa

Ilmaisiin puutiaisaivotulehdusrokotteisiin ovat oikeutettuja Simossa vakituisesti asuvat tai vähintään 4 viikkoa kesäaikaan oleilevat, luonnossa liikkuvat 3 vuotta täyttäneet ja sitä vanhemmat henkilöt. Kaikki uudet rokotettavat ovat oikeutettuja kolmeen annokseen.

Puutiaisaivotulehdus (engl. ”tick-borne-encephalitis” = TBE) on viruksen aiheuttama keskushermoston tulehdustauti, josta Suomessa on käytetty myös nimeä Kumlingen tauti. Virus tarttuu punkin puremasta. Tartunnan voi saada myös infektoituneen lehmän, lampaan tai vuohen pastöroimattomasta maidosta. Tauti aiheuttaa merkittävää, pitkäaikaistakin sairastavuutta ja voi johtaa pysyvään vammautumiseen. Infektio on harvinainen lapsilla, eikä käytännössä pikkulapsilla johda vaikeaan aivo-oireiseen tautiin.

Huomioitavaa on, että rokotuksella ei voi suojautua muita punkkien levittämiä tartuntoja vastaan (borrelioosi), joten suojautuminen niiltä on edelleen ajankohtaista.

ROKOTUKSET ILMAN AJANVARAUSTA SIMON NEUVOLASSA, Varkkermontie 1:

ke 24.5. klo 12-16
ma 29.5. klo 10-16

ke 14.6. klo 12-16
pe 16.6. klo 12-15

3-6 v. lasten rokotukset em. päivinä tai ajanvarauksella lastenneuvolassa p. 040 839 6846.
Koululaisten osalta tiedotus rokotuspäivistä koulussa Wilma- sähköisen reissuvihkon kautta. Alle 16v. koululaisten huoltajille toimitetaan koululaisten mukana lupalappu rokottamista varten.

Rokotukset toteutetaan TicoVac- ja TicoVac junior (lapset) –rokotteilla.

Yksityiskohtaiset tiedot rokotteesta, sen koostumuksesta, suojatehosta, haittavaikutuksista sekä käyttöön liittyvistä varotoimista löytyvät THL:n verkkosivuilta