Avoin kohtaamispaikkatoiminta käynnistyy Utajärven lapsiperheille

Utajärven kunta käynnistää yhdessä Oulunkaaren kuntayhtymän ja paikallisten järjestö- ja kyläseuratoimijoiden kanssa lapsiperheille tarkoitetun avoimen kohtaamispaikkatoiminnan. Kokoontuminen on kevään 2019 aikana keskiviikkoisin klo 9-12,  osoitteessa Asematie 10. Toiminta käynnistyy ke 13.3.2019 ”0-vuotis synttäreillä”.

Avoin kohtaamispaikkatoiminta on osa perhekeskustoimintaa. Perhekeskus tarjoaa palveluja kaiken ikäisille lapsille, nuorille ja heidän vanhemmilleen. Perhekeskus verkostoi perheiden palvelut, kuten äitiys- ja lastenneuvolan, lapsiperheiden kotipalvelun, perhetyön, perheneuvolan, varhaiskasvatus- ja opetuspalvelut yhdeksi kokonaisuudeksi, jossa yhteistyö 3- sektorin toimijoiden kanssa on myös keskeistä.

Avoimen toiminnan tarkoituksena on vahvistaa perheiden voimavaroja, lisätä yhteisöllisyyttä, tarjota vertaistukea ja monenlaista asiantuntijaosaamista. Toiminnan avajaisia, ”0v. synttäreitä” vietetään 13.3., jolloin on luvassa kakkukahvit, arvontaa ja mukavaa ohjelmaa perheen pienemmille. Samalla julkaistaan kohtaamispaikalle nimi ja suunnitellaan yhdessä perheiden kanssa kevätkauden tarkempaa ohjelmaa. Toiminta voi koostua esimerkiksi lasten ja vanhempien vapaasta leikistä, yhdessä olosta ja ajatusten vaihdosta sekä aika-ajoin paikalla voi olla kutsuttuna esimerkiksi palveluohjaaja kertomassa lapsiperheiden palveluista, neuvolan terveydenhoitaja tai vaikkapa nuorisotyöntekijä tai varhaiskasvatuksen esimies. Utajärvellä toimintaa tulee rikastuttamaan myös eri sukupolvien mukana olo, kun kyläseurasta ja eläkejärjestöstä on lupautunut mukaan vapaaehtoistoimijoita. Seurakunta puolestaan on mukana aika-ajoin kohtaamispaikassa, mikäli perheet niin haluavat. Seurakunnan omat lapsiperhetoiminnot jatkuvat Utajärvellä aiempaan tapaan. Kohtaamispaikkatoiminnan sisällöistä ja tarkemmista aikatauluista tiedotetaan Utajärven kunnan nettisivujen tapahtumakalenterissa.

Ehdota toiminnalle nimeä:
https://www.webropolsurveys.com/Answer/SurveyParticipation.aspx?SDID=Fin1714322&SID=9329fe90-da60-474a-aa9c-1c3994efb515&dy=2076862447