""

Tällä hetkellä vallitsevissa poikkeusoloissa digitaaliset palvelut ja puhelinasiointi ovat tärkeässä roolissa. Digitaitojen tärkeys ja tuen tarve korostuvat. Tarjoammekin kuntalaisille digitukea Oulunkaaren sähköisten palveluiden käyttöön.

Digitukea voi saada myös etänä. Etänä annettavan digituen muotoja ovat chat-, puhelin- ja videotuki sekä sähköpostitse annettava etätuki. Etätuki on hyvä vaihtoehto esimerkiksi silloin, kun välimatkat ovat pitkiä, lähikontakteja suositellaan välttämään tai avuntarvitsija ei syystä tai toisesta voi poistua kotoaan.

Tiesitkö, että voit olla myös videopuhelinyhteydessä terveys- sekä sosiaali- ja perhepalveluihin,
mikäli asiasi ei vaadi fyysistä läsnäoloa. Lisätietoja saat terveysasemaltasi tai kuntasi sosiaalityöntekijältä.

Kannattaa myös tutustua Digi- ja väestötietoviraston eettisiin ohjeisiin, jotka on tarkoitettu digituen antajalle ja saajalle: Digituen eettinen ohjeistus. Tämän sivun alaosasta löydät myös hyödyllisiä linkkejä, joiden kautta voit tutustua eri laitteiden, sovellusten ja ohjelmistojen käyttöön käyttöön niin arjessa kuin työssäkin.

Tutustu ikäihmisten sähköisiin palveluihin Oulunkaarella (pdf-tiedosto)


Digiasioissa sinua auttavat:

Digikummit Ulla ja Ulla-Maija

Oulunkaaren digikummit

Digikummi Ulla-Maija Paukkeri kehittää digituutoriverkoston toimintaa. Digikummi Ulla Hamari edistää ikäihmisten sähköisiä palveluita. Ota yhteyttä:

  • ulla.hamari@oulunkaari.com, ulla-maija.paukkeri@oulunkaari.com
  • p. 050 436 6593/ Ulla tai 040 665 0614/ Ulla-Maija
  • Facebook: Oulunkaaren digikummi

Oulunkaaren Digituutorit

Digituutoriverkosto koostuu Oulunkaaren vapaaehtoisista työntekijöistä. Tuutorit opastavat kuntalaisia sähköisten palveluiden käytössä. Ota yhteyttä esim. sähköpostitse: digituki@oulunkaari.com tai Facebookissa:


Oulunkaaren digipalvelut:

Facebook-sivut

Seuraamalla Oulunkaaren sekä Digikummin Facebook-sivuja saat tietoa sähköisistä palveluista sekä digituutoritoiminnasta. Facebookista löydät myös ohjevidoita esimerkiksi Oulunkaaren Omahoidon ja nettiajanvarauksen käytöstä:

Oulunkaaren Chat

Oulunkaaren chatissa voit kysyä neuvoja ja ohjeita Oulunkaaren sähköisistä palveluista. Chat palvelee kesällä tiistaisin klo 10 – 14. Voit jutella asiakaspalvelijan kanssa sivun oikeassa alalaidassa olevan chat-ikkunan kautta.


Omia asioitasi voit kätevästi hoitaa:

Oulunkaaren Omahoito

Omahoidossa voit mm. tehdä terveystarkastuksen, täyttää esitietolomakkeita ja hakea sosiaalityön ja ikäihmisten palveluja. Lisäksi voit varata, tarkastella ja perua aikoja sekä asioida lapsesi tai ikääntyneen lähimmäisesi puolesta (vaatii valtuutuksen suomi.fi-palvelussa).

Omakanta

Omakanta.fi on kansalaisille tarkoitettu verkkopalvelu, jossa näet omat hoitotietosi ja reseptitietosi. Omakanta-palvelun kautta voit myös lähettää reseptin uusimispyynnön. Omakantaan voit perehtyä Kelan tarjoamassa verkkokoulussa.

 


Digi-työkaluja asiakkaiden arjen tueksi ja helpotukseksi

Digipalvelujen ja -laitteiden tarkoitus on helpottaa kotona asuvan iäkkään arkea ja lisätä turvallisuutta. Laitteiden tai palveluiden avulla ikääntynyt voi elää itsenäisesti pitempään ilman ulkopuolista apua. Digipalvelujen merkitys korostuu etenkin pitkien välimatkojen kunnissa ja digipalvelujen avulla voidaan suunnitella kokonaispaketti niin etähoidon kuin fyysisten käyntien kesken. Muista laitteista saat tietoa Oulunkaaren vanhuspalveluiden palveluohjauksesta joko Omahoidon viestipalvelulla tai puhelimitse arkisin:

  • Pudasjärvi: 040 7012 230 (klo 9-11)
  • Ii: 050 3950 494 (klo 8-10)
  • Simo: 040 5727 329 (klo 9-14)
  • Utajärvi: 050 9177 346 (klo 12-15)
  • Vaala: 050 4485 541 (klo 12-15)

Hyödyllisiä linkkejä: