""

Kuntalaisten arkea helpottavat etä- ja digitaaliset palvelut ovat tärkeässä roolissa silloin kun haluat tulla palvelluksi kotiin tai itsellesi parhaiten sopivina aikoina. Tänään digipalvelujen käytön osaaminen ja digituen tarjoaminen korostuvat. Oulunkaari tarjoaa kuntalaisille erilaisia etä- ja digipalveluja sekä myöskin tukea näiden palveluiden käyttöön.

Digitukea voit saada asioidessasi Oulunkaaren palveluyksiköissä ja myöskin etänä. Etänä digitukea voidaan antaa  chatin, puhelimen, videoyhteyden ja sähköpostin avulla. Etätuki on hyvä vaihtoehto esimerkiksi silloin, kun välimatkat ovat pitkiä, lähikontakteja halutaan välttää tai avuntarvitsija ei syystä tai toisesta voi poistua kotoaan.

Tiesitkö, että voit osallistua myös etäyhteydellä Oulunkaaren ammattilaisten kanssa sopimiisi vastaanottoihin? Tämä onnistuu silloin, kun asiasi ei vaadi paikan päälle tulemista. Lisätietoja saat omalta terveysasemaltasi tai kuntasi sosiaalityöntekijältä.

Kannattaa myös tutustua Digi- ja väestötietoviraston eettisiin ohjeisiin, jotka on tarkoitettu digituen antajalle ja saajalle: Digituen eettinen ohjeistus. Tämän sivun alaosasta löydät myös hyödyllisiä linkkejä, joiden kautta voit tutustua eri laitteiden, sovellusten ja ohjelmistojen käyttöön niin arjessa kuin työssäkin.

Tutustu ikäihmisten sähköisiin palveluihin Oulunkaarella (pdf-tiedosto)


Digiasioissa sinua auttavat:

 

Digikummit Ulla ja Ulla-Maija

Oulunkaaren digikummit

Oulunkaarella on kolme digikummia, joiden työajasta osa on varattu digituen antamiseen ja -palvelujen kehittämiseen. Digikummi Nea opastaa etävastaanottojen käytössä mm. Videovisit-sovellusta käyttäen. Digikummi Ulla Hamari osaa kertoa ikäihmisten monenlaisista sähköisistä palveluista. Digikummi Ulla-Maija Paukkeri kehittää digituutoriverkoston toimintaa. Ota yhteyttä:

  • ulla.hamari@oulunkaari.com p. 050 436 6593
  • ulla-maija.paukkeri@oulunkaari.com p. 040 665 0614
  • Facebook: Oulunkaaren digikummi

Oulunkaaren Digituutorit

Digituutoriverkosto koostuu Oulunkaaren vapaaehtoisista työntekijöistä. Tuutorit opastavat kuntalaisia sähköisten palveluiden käytössä. Ota yhteyttä esim. sähköpostitse: digituki@oulunkaari.com


Oulunkaaren digipalvelut:

Facebook-sivut

Seuraamalla Oulunkaaren sekä Digikummin Facebook-sivuja saat tietoa sähköisistä palveluista sekä digituutoritoiminnasta. Facebookista löydät myös ohjevideoita esimerkiksi Oulunkaaren Omahoidon ja nettiajanvarauksen käytöstä:

Oulunkaaren Chat

Oulunkaaren chatissa voit kysyä neuvoja ja ohjeita Oulunkaaren sähköisistä palveluista. Chat palvelee tiistaisin klo 10 – 16. Voit jutella asiakaspalvelijan kanssa www.oulunkaari.com -sivun oikeassa alalaidassa olevan chat-ikkunan kautta.


Omia asioitasi voit kätevästi hoitaa:

Oulunkaaren Omahoito

Omahoidossa voit mm. tehdä terveystarkastuksen, täyttää esitietolomakkeita ja hakea sosiaalityön ja ikäihmisten palveluja. Lisäksi voit varata, tarkastella ja perua aikoja sekä asioida lapsesi tai ikääntyneen lähimmäisesi puolesta (vaatii valtuutuksen suomi.fi-palvelussa).

Omakanta

Omakanta.fi on kansalaisille tarkoitettu verkkopalvelu, jossa näet omat hoitotietosi ja reseptitietosi. Omakanta-palvelun kautta voit myös lähettää reseptin uusimispyynnön. Omakantaan voit perehtyä Kelan tarjoamassa verkkokoulussa.

 


Digi-työkaluja asiakkaiden arjen tueksi ja helpotukseksi

Digipalvelujen ja -laitteiden tarkoitus on helpottaa kotona asuvan iäkkään arkea ja lisätä turvallisuutta. Laitteiden tai palveluiden avulla ikääntynyt voi elää itsenäisesti pitempään ilman ulkopuolista apua. Digipalvelujen merkitys korostuu etenkin pitkien välimatkojen kunnissa ja digipalvelujen avulla voidaan suunnitella asiakkaalle sopiva etähoitoa ja lähipalveluja sisältävä paketti. Digipalveluista ja -laitteista saat tietoa Oulunkaaren vanhuspalveluiden palveluohjauksesta joko Omahoidon viestipalvelulla tai puhelimitse arkisin:

  • Pudasjärvi: 040 7012 230 (klo 9-11)
  • Ii: 050 3950 494 (klo 8-10)
  • Simo: 040 5727 329 (klo 9-14)
  • Utajärvi: 050 9177 346 (klo 12-15)
  • Vaala: 050 4485 541 (klo 12-15)

Hyödyllisiä linkkejä:

Ajankohtaista

Lue Lisää uutisia