Iin, Pudasjärven, Utajärven ja Vaalan terveysasemilla ajanvaraus uudistuu: käytössä sähköinen ajanvarauspyyntö

Sosiaalisen median kuva 24h-ajavarauksesta.

Oulunkaaren kuntayhtymän Iin, Pudasjärven, Utajärven ja Vaalan terveysasemilla on 7.9. otettu käyttöön sähköinen ajanvarauspyyntö lääkärin ja sairaanhoitajan vastaanotolle. Palvelun avulla kuntalaiset ohjataan nopeammin ja suoremmin oikeaan hoitoon ja tutkimuksiin. Ajanvarauspyynnön voi tehdä milloin vain, myös iltaisin ja viikonloppuisin, eikä puhelimessa enää tarvitse jonottaa. Simon terveysaseman ajanvaraus toimii entiseen tapaan eli puhelimitse.

Nopeammin ja helpommin oikeaa hoitoa

Uuden palvelun tavoitteena on tehdä oikeaan hoitoon ja tutkimuksiin pääsystä kuntalaisille helpompaa, nopeampaa ja miellyttävämpää. Vaivoja ei tarvitse enää selostaa useassa paikassa useille henkilöille, koska ammattilaiset saavat ajanvarauspyynnöstä ensitiedot vaivasta ja hoidon kiireellisyydestä. Palvelu myös tulkitsee hoidon kiireellisyyttä ja ohjaa tarvittaessa ottamaan yhteyttä päivystykseen. Yhteydenoton voi tehdä itselle parhaiten sopivana ajankohtana ilman jonotusta. Ammattilaisten aikaa vapautuu ihmisten kohtaamiseen ja hoitamiseen.

Ajanvarauspyynnön tekeminen

Ajanvarauspyyntö tehdään osoitteessa www.oulunkaari.com/ajanvaraus24h. Järjestelmä ei vaadi kirjautumista tai tunnusten luomista. Riittää, että hyväksyy palvelun käyttöehdot. Sen jälkeen palvelu ohjaa käyttäjää eteenpäin. Ajanvarauspyynnön tekeminen on helppoa.

  1. Ajanvarauspyyntö
    Palvelu pyytää kuvaamaan oireita ja vaivoja. Näin ammattilaiset saavat ensitiedot vaivasta ja hoidon kiireellisyydestä. Mikäli oireet viittaavat päivystyshoitoa vaativaan vaivaan, palvelu keskeyttää tietojen täyttämisen ja kertoo, mihin on otettava yhteyttä.
  2. Tunnistautuminen
    Oireiden kuvaamisen jälkeen palveluun syötetään omat henkilö- ja yhteystiedot. Järjestelmä pyytää myös kertomaan ajat, jolloin vastaanotolle ei pääse tulemaan. Tämä helpottaa sopivan vastaanottoajan löytämistä. Lopuksi ajanvarauspyyntö lähetetään, ja sen toimittamisesta tulee vahvistus sähköpostitse.
  3. Hoitoonohjaus
    Kuntalaisiin ollaan yhteydessä ja heidät ohjataan oikeaan hoitoon seuraavan arkipäivän aikana. Yhteydenotto tehdään puhelimitse tai Omahoitopalvelun kautta.

Helpoin ja nopein tapa saada oikeaa hoitoa on jättää sähköinen ajanvarauspyyntö. Ajanvaraukseen saa edelleen yhteyden myös puhelimitse.

Palvelu otettu käyttöön hyvin tuloksin useilla paikkakunnilla

Sähköinen ajanvarauspyyntö on käytössä Iin, Pudasjärven, Utajärven ja Vaalan terveysasemilla. Palvelusta vastaava terveyspalveluiden tuottaja on Oulunkaaren kuntayhtymä.

Palvelun teknisestä toteutuksesta vastaa Klinik Finland Oy. Sen tuottama sähköinen ajanvarauspyyntö on otettu käyttöön hyvin tuloksin mm. Peruspalvelukuntayhtymä Saarikassa ja Keski-Suomen seututerveyskeskuksissa. Klinikin asiakkaina on yli 900 yksityistä ja julkista terveydenhuollon toimipistettä ja palveluntuottajaa. Vuoden 2017 aikana palvelu otetaan käyttöön useilla paikkakunnilla Suomessa.

CSAM Finland Oy tuottaa Oulunkaaren Omahoitopalvelun. Oululaisen syntyjuuret omaava CSAM Finland Oy on keskittynyt terveysteknologiaan ja toimittaa ohjelmistoratkaisuja, joilla helpotetaan tiedon kulkua terveydenhuollossa ja rikastetaan kliinisen hoitoon tarvittavaa tietoa. Se tarjoaa innovatiivisia tuotteita kansallisesti ja kansainvälisesti niin julkisille kuin yksityisille terveydenhuollon ja hyvinvoinnin organisaatioille. CSAM Finland Oy on osa yksityisomisteista CSAM konsernia.

Otamme mielellämme vastaan palautetta

Miten sähköisen ajanvarauspyynnön tekeminen sujui? Kerro kokemuksistasi ja anna palautetta www.oulunkaarenomahoito.com sivulta löytyvän palaute-kanavan kautta. Palautteen perusteella voimme kehittää palvelua edelleen.