Jos tarvitset koronatodistuksen esimerkiksi matkustamista varten

-Tulosta EU:n koronatodistuksesi itse kirjautumalla osoitteeseen
omakanta.fi>>.

Matkustamista ei edelleenkään suositella, ja matkustajan tulee itse selvittää, minkälaiset rokotus- ja muut todistukset sekä testitulokset kohdemaahan matkustaessa ja sieltä palatessa vaaditaan.

Kuntalainen voi nyt tulostaa itse Omakanta.fi-sivustolta koko kolmiosaisen EU:n koronatodistuksen, joka sisältää tiedot koronarokotuksista, koronatestin tuloksen ja tiedon mahdollisesti sairastetusta koronasta. Tiedot eivät välttämättä näy Omakannassa heti. Esimerkiksi rokotustiedon siirtyminen Omakantaan kestää 1-5 arkipäivää.

Jos ei ole Omakantaan tarvittavia pankkitunnuksia tai Omakannassa näkyvä todistus on puutteellinen tai virheellinen, tulee soittaa oman kunnan koronarokotusnumeroon. Todistusten tulostaminen ja tietojen muokkaaminen koronatodistusta varten vie kuitenkin paljon aikaa muulta hoitotyöltä. Kannattaa siis ottaa yhteyttä vain, jos todella tarvitsee todistuksen lähiaikoina.

Kirjaamiskäytännöt ovat muuttuneet pitkän korona-ajan kuluessa, minkä vuoksi Omakannan todistuksissa näkyy paljon puutteita ja virheitä. Asiasta ei kuitenkaan kannata huolestua, sillä tiedot rokotuksista, testituloksista ja koronan sairastamisesta silti löytyvät ammattilaisten järjestelmistä. Ne on vain kirjattu eri tavalla niin, että Omakannan järjestelmä ei saa näkymään niitä todistuksessa juuri oikealla tavalla.

🔹 Usein kysytyt kysymykset: kanta.fi/koronatodistus-ukk>>
🔹 Matkustamista koskevat ohjeet ja rajoitukset EU-maissa: reopen.europa.eu/fi>>

Lisätietoja rokotuksista Oulunkaarella ja kuntakohtaiset koronarokotusnumerot>>