Kevään 2019 ilmaiset puutiaisrokotteet Simossa

Ilmaisiin puutiaisaivotulehdusrokotteisiin ovat oikeutettuja Simossa vakituisesti asuvat 3 vuotta täyttäneet ja sitä vanhemmat henkilöt tai Simossa vähintään 4 viikkoa kesäaikaan oleilevat, luonnossa liikkuvat 3 vuotta täyttäneet ja sitä vanhemmat henkilöt. Kevään 2019 rokotukset alkavat Simon neuvolassa maaliskuun lopussa.

Kaikki uudet rokotettavat ovat oikeutettuja rokotussarjan kolmeen ensimmäiseen annokseen. Kolmannen rokoteannoksen jälkeen annettavat tehosteannokset eivät kuulu maksuttomiin rokotuksiin ja niitä varten tulee pyytää resepti.

Puutiaisaivotulehdus (engl. ”tick-borne-encephalitis” = TBE) on viruksen aiheuttama keskushermoston tulehdustauti, josta Suomessa on käytetty myös nimeä Kumlingen tauti. Virus tarttuu punkin puremasta. Tartunnan voi saada myös infektoituneen lehmän, lampaan tai vuohen pastöroimattomasta maidosta. Tauti aiheuttaa merkittävää, pitkäaikaistakin sairastavuutta ja voi johtaa pysyvään vammautumiseen. Infektio on harvinainen lapsilla, eikä käytännössä pikkulapsilla johda vaikeaan aivo-oireiseen tautiin.

Huomioitavaa on, että rokotuksella ei voi suojautua muita punkkien levittämiä tartuntoja vastaan (borrelioosi), joten suojautuminen niiltä on edelleen ajankohtaista.

ROKOTUKSET ILMAN AJANVARAUSTA SIMON NEUVOLASSA, Varkkermontie 1:

pe 22.3. klo 8-15
ma 1.4. klo 12-17
to 25.4 klo 12-17

3-6 v. lasten rokotukset em. päivinä tai ajanvarauksella lastenneuvolassa p. 040 839 6846.
Koululaisten osalta tiedotus rokotuspäivistä koulussa Wilma- sähköisen reissuvihkon kautta.

Rokotukset toteutetaan TicoVac- ja TicoVac junior (lapset) –rokotteilla.

Yksityiskohtaiset tiedot rokotteesta, sen koostumuksesta, suojatehosta, haittavaikutuksista sekä käyttöön liittyvistä varotoimista löytyvät https://thl.fi/fi/web/rokottaminen/rokotteet/puutiaisaivotulehdusrokote-eli-tbe-rokote