Tältä sivulta löydät tietoa koronavirusinfektiosta ja toimintatavoista Oulunkaaren alueella. Löydät myös ajankohtaista tietoa, tarpeelliset yhteystiedot ja digitaalisia työkaluja, joita voit hyödyntää. Oulunkaaren chatissa voit kysyä mieltä askarruttavista asioista arkisin klo 9 – 14, myös Duodecimin Koronabotti palvelee ympärivuorokautisesti.

Sivu päivitetty 29.5. I Päivitetty tartuntatiedot

Oulunkaaren alueella on todettu yksittäisiä koronavirustartuntoja. Niistä ei valtakunnallisten linjausten mukaisesti ja yksityisyydensuojan takaamiseksi julkaista tarkempia tietoja. Pohjois-Pohjanmaalla on todettu yhteensä 135 koronavirustartuntaa ja Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirin alueella 146 koronavirustartuntaa.  THL:n karttasovelluksesta löydät kuntakohtaiset tartuntatiedot. Listauksessa eivät näy ne kunnat, joissa tartuntatapauksia on 0 – 4: Karttasovellus koronatapauksista.

Valmiuslain voimaantulo on vaikuttanut Oulunkaaren palveluihin eri tavoin. Sivun alaosassa olevista liitteistä voit lukea sen vaikutuksista vanhus- sekä sosiaali- ja perhepalveluihin, ja sieltä löydät myös ohjeistuksemme sekä liitteet omaishoitoon ja henkilökohtaiseen apuun sekä palveluntuottajiin liittyen. Oulunkaaren viimeisimmät kuulumiset voit kuunnella myös Oulunkaaren toimittajille järjestämästä koronainfosta, joiden koosteet löydät täältä: Koronainfot.

 


Tällä hetkellä tärkeää:

Koronatilanteen hallinnan kannalta on tärkeää muistaa noudattaa annettuja ohjeita esimerkiksi käsi- ja yskimishygieniasta sekä turvaväleistä. Muistathan myös hoitaa terveyttäsi, sillä oireiden hoitamatta jättäminen voi pahentaa sairauksia. Vastaanotoille on turvallista tulla ja halutessaan yhteyden lääkäriin tai hoitajaan saa myös etäyhteydellä. Soita vastaanotolle kuitenkin aina ensin.


Sosiaali- ja perhepalveluihin liittyvissä asioissa voit ottaa yhteyttä yleiseen palveluohjausnumeroon: p. 08 5875 5010 (arkisin
klo 9 – 15). Vanhuspalveluiden osalta kuntakohtaiset palveluohjausnumerot palvelevat arkisin:

 • Pudasjärvi: p. 040 701 2230
 • Ii: p. 050 3950 494
 • Simo: p. 040 572 7329
 • Utajärvi: p. 050 917 7346
 • Vaala: p. 050 448 5541

Infektiovastaanotot hengitystieoireisille asiakkaille

Oulunkaaren terveysasemille on perustettu erillisiä infektiovastaanottoja. Niihin ohjataan kaikki hengitystieinfektioista kärsivät asiakkaat, jotka puhelimitse tehdyn arvioinnin perusteella tarvitsevat vastaanottoajan terveydehuollon ammattilaiselle. Ensimmäinen yhteydenotto tulee tehdä aina puhelimitse. Huomaathan, että vastaanotoilla on myös erillinen sisäänkäynti. Ajanvaraukset tehdään normaalisti ajanvarausnumeroiden tai Omahoidon kautta. Työterveyshuollon asiakkaat varaavat ajan työterveyshuollon kautta.

Infektiovastaanotolla työntekijät käyttävät hengityssuojaimia suojatakseen itsensä tartunnoilta. Myös potilaalle laitetaan hengityssuojain.


Milloin on syytä epäillä koronavirusinfektiota?

Koronavirustartunta voi tulla kyseeseen, jos kaksi kriteeriä täyttyy:

 1. Henkilö on ollut ulkomailla tai lähikontaktissa varmennetun koronavirustartunnan saaneen henkilön kanssa.
 2. Lisäksi henkilöllä on akuutin hengitystieinfektion oireita, kuten kuume, yskä tai hengenahdistus. Oireet alkavat noin 14 vuorokauden sisällä altistumisesta.

Mitä tehdä, jos epäilee saaneensa koronavirusinfektion?

Jos epäilee saaneensa koronavirusinfektion, tilanteessa ei ole kiire ja on tärkeää toimia harkitusti. Terveyskeskukseen ei kannata lähteä, vaan välttää ylimääräistä liikkumista ja kontakteja.

Ensimmäinen yhteydenotto tulee virka-aikana tehdä puhelimitse Oulunkaaren terveysasemille, joissa arvioidaan jatkotoimenpiteet:

 • Iin ja Kuivaniemen terveysaseman vastaanotto, p. 08 5875 6500
 • Pudasjärven terveysaseman vastaanotto, p. 08 5875 6600
 • Simon terveysaseman vastaanotto, p. 08 5875 6900
 • Utajärven terveysaseman vastaanotto, p. 08 5875 6700
 • Vaalan terveysaseman vastaanotto, p. 08 5875 6800

Virka-ajan ulkopuolella yhteydenotot tulee tehdä alueellisiin, ympärivuorokautisesti palveleviin neuvontanumeroihin:

 • Alueellinen neuvontanumero Iin, Pudasjärven, Utajärven ja Vaalan osalta Oulun seudun yhteispäivystyksen numero 08 315 2655.
 • Simon osalta neuvontanumero on 040 825 1072

THL:n suosituksista voit lukea, milloin on syytä reagoida koronavirusoireisiin: Koronavirustauti: Milloin on hakeuduttava hoitoon?


 

Oulunkaaren Chat

Chat-palvelumme palvelee laajennetuin aukioloajoin. Voit jutella asiakaspalvelijan kanssa sivun oikeassa alalaidassa olevan chat-ikkunan kautta mieltä askarruttavista asioista.

Terveyskylän koronabotti

Jos oma tilanne tartunnan suhteen mietityttää tai koronavirus aiheuttaa murheita tai ahdistusta, antaa koronabotti moneen aiheeseen selkeyttä.

Siirry koronabottiin.

Oulunkaaren Omahoito

Oulunkaaren Omahoito palvelee sinua tavalliseen tapaan ajanvarausten tekemisessä tai aikojen perumisessa ja siirroissa.

Siirry omahoitoon.

Tietoa THL:n sivuilta

Terveyden- ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta saat ajankohtaisimmat tiedot koronaviruksesta Suomessa. Käy tutustumassa.

Siirry THL:n sivuille.

Valtioneuvoston Chat

Valtioneuvoston chat-palvelusta saa tietoa koronaviruksesta myös virka-aikojen ulkopuolella. Chat palvelee arkisin klo 8–21 ja lauantaisin klo 9–15. Palvelua on tarjolla mahdollisuuksien mukaan myös ruotsiksi ja englanniksi.

Siirry chat-sivulle.

THL:n usein kysytyt kysymykset

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen koostamat kysymykset antavat kattavasti vastauksia koronavirusaiheisiin.

Siirry kysymyksiin. 


Liitteitä: