Koronarokotukset Simossa – tilanne 7.4.

Simossa yli 75-vuotiaat ja heidän kanssaan asuvat omaishoitajat voivat varata ajan koronarokotukseen soittamalla Simon koronarokotusnumeroon 08 5875 5013. Myös lähiomainen voi varata ajan ikäihmisen puolesta. 70-74-vuotiaille simolaisille henkilökunta soittaa ja tarjoaa rokotusaikaa, heidän ei tarvitse muuta kuin vastata myös tuntemattomiin numeroihin.

Alle 70-vuotiaiden riskiryhmäläisten rokotukset jatkuvat, kun kaikki yli 70-vuotiaat on rokotettu, näillä näkymin ensi viikolla.

Koronaan liittyvää työtä tekevät työntekijät sekä ikäihmisten asumisyksiköiden asukkaat ja henkilökunta ovat saaneet ensimmäisen rokotteen ja osa jo vahvistusrokotteenkin. Heidän vahvistusrokotuksensa jatkuvat ensi viikolla, ja yksiköt hoitavat rokotukset.

Simon rokotustilanne taulukkomuodossa. Samat tiedot löytyvät tekstistä.
Voit klikata kuvaa suuremmaksi.

-Osaa ikäihmisistä ei ole tavoitettu soittamalla, vaikka aikaa on yritetty tarjota useita kertoja. Henkilökunta jatkaa yli 75-vuotiaiden tavoittamista useilla eri keinoilla, mutta nyt myös läheisten aktiivisuus on tärkeää, jotta kaikki rokotteen haluavat saavat rokotteen heti omalla vuorollaan, vs perhekeskuskoordinaattori Kirsi Kähkönen toteaa.

Jos käyttää vakituisesti muun kuin oman kotipaikkansa terveysaseman palveluja, tulee koronarokotusaika varata itse ja ensisijaisesti kotipaikan koronarokotusnumerosta.

Kela on päättänyt 27.3. lähtien korvata koronarokotusmatkat samalla tavalla kuin muut terveyspalveluihin tehdyt matkat. Yhdensuuntaisen matkan omavastuu on enintään 25 euroa. Matkat korvataan yleensä halvimman matkustustavan mukaan. Jos asiakas ei voi terveydentilansa vuoksi käyttää julkisia kulkuneuvoja tai niitä ei ole käytettävissä, hän voi saada korvauksen taksimatkasta. Tällöin asiakkaan pitää tilata taksi alueellisesta tilausnumerosta, Lappi: 0800 302 240.
Lisätietoja rokotusmatkojen korvaamisesta Kelan sivuilla>>

Kotona rokottaminen ei valitettavasti ole mahdollista, sillä rokotteet ovat hyvin vaativia kuljettaa ja säilyttää. Lisäksi koronarokotteissa kuten muissakin rokotteissa on aina anafylaktisen shokin vaara, minkä vuoksi on tärkeää, että rokotepaikalla on riittävästi henkilökuntaa ja asianmukaiset välineet mahdollisen shokin tai muiden jälkioireiden varalta.

Ensimmäisen rokotteen on koko Oulunkaarella saanut tällä hetkellä noin 5700 henkilöä, ja toisenkin rokotteen saaneita on noin 430 henkilöä. Oulunkaaren alueen kokonaisväkiluku on noin 26 200, kun mukaan lasketaan myös alle 16-vuotiaat. Tällä hetkellä Suomessa ei ole tehty päätöstä alle 16-vuotiaiden rokottamisesta. Rokotusmäärien tiedot päivittyvät parin päivän viiveellä. Rokotteita annetaan koko ajan sitä mukaa, kun niitä Oulunkaarelle saadaan.

Jos epäilee sairastavansa koronaa, tulee soittaa Simon terveysaseman ajanvarausnumeroon 08 5875 6900. Rokotuskysymyksissä sen sijaan tulee soittaa Simon koronarokotusnumeroon 08 5875 5013, joka palvelee ma-to klo 8-10. Rokotusnumerosta voi kysyä lisätietoja koronarokotuksista sekä muuttaa tai perua saamansa ajan. Simossa ajanvarauksia voi rokotusnumerosta tällä hetkellä tehdä vain yli 75-vuotiaat ja heidän kanssaan asuvat omaishoitajat. Ajantasaista tietoa rokotusten etenemisestä saa muun muassa Oulunkaaren nettisivuilta ja Facebook-tililtä.

Vs. perhekeskuskoordinaattori Kirsi Kähkönen jatkaa rokotuksiin liittyvän lisähenkilökunnan rekrytointia loppukevään ja kesän rokotuksia varten. Työntekijöitä tarvitaan tuolloin sekä puhelinpalveluun, ajanvaraustyöhön että itse rokotustapahtumiin.

 

Ohjeet rokotukseen saapuvalle

-Tule vain terveenä. Jos sinulla on koronaan liittyviä oireita kuten vähäisiäkin flunssan oireita, peru sinulle varattu aika.

-Käytä maskia ja käsidesiä. Pidä turvaväli muihin rokotettaviin.

-Varaudu todistamaan henkilöllisyytesi.

-Rokote pistetään olkavarteen, joten kannattaa pukeutua niin, että olkavarren saa helposti paljaaksi.

-Varaa aikaa mahdolliseen jonottamiseen. Koronarokotteet kuten muutkin rokotteet voivat aiheuttaa haittavaikutuksia rokotteen saamisen jälkeen, minkä vuoksi vointiasi seurataan 15 minuuttia rokotuspaikalla.

-Saat rokotuspaikalta ohjeet, miten sinun kuuluu toimia, jos sinulla tulee rokotuksesta oireita.

-Ensimmäinen rokote ei anna vielä kattavaa suojaa koronavirusta vastaan, joten myös rokotuksen jälkeen tulee noudattaa käsienpesu-, maski- ja turvaväliohjeita. Jos saat rokotuksista huolimatta koronaan liittyviä oireita, ota yhteyttä omalle terveysasemallesi.

 

Lisätietoja

–vs. perhekeskuskoordinaattori Kirsi Kähkönen, kirsi.kahkonen@oulunkaari.com, 050 353 6711

 

THL:n määrittelemä rokotejärjestys

1.Koronapotilaita hoitava terveydenhuollon henkilöstö sekä ympärivuorokautisen hoivan henkilöstö ja asukkaat
1. 1. Teho-osastojen henkilökunta
1.2. Todettuja tai epäiltyjä covid-19-potilaita hoitavien vuodeosastojen ja päivystysosastojen sekä ensihoidon henkilökunta
1.3. Todettuja tai epäiltyjä covid-19-potilaita hoitavien infektiovastaanottojen henkilökunta, koronanäytteenottojen henkilökunta ja koronavirusdiagnostiikkaa tekevä laboratoriohenkilökunta
1.4. Iäkkäiden sosiaalihuollon asumispalvelujen ja laitoshoidon tehostetun palvelun toimintayksikköjen eli ympärivuorokautisen hoivan asukkaat ja henkilökunta
1.5. Kriittinen sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstö rajatusti, esimerkiksi elinsiirtoyksikköjen henkilökunta

2.1. Ikääntyneet ja henkilöt, joilla on vakavalle koronavirustaudille altistavia perussairauksia
2.1.1. Kaikki 80-vuotiaat ja sitä vanhemmat, mukaan lukien samassa taloudessa asuvat omaishoitajat ja ikääntyneet
2.1.2. Kaikki 75–79-vuotiaat, mukaan lukien samassa taloudessa asuvat omaishoitajat ja ikääntyneet
2.1.3. Kaikki 70–74-vuotiaat, mukaan lukien samassa taloudessa asuvat omaishoitajat ja ikääntyneet
2.1.4. Alle 70-vuotiaat, joilla on vakavalle koronavirustaudille erittäin voimakkaasti altistava sairaus
2.1.5. Alle 70-vuotiaat, joilla on vakavalle koronavirustaudille altistava sairaus

2.2. Muu koronavirukselle altistuva henkilöstö ja terveyden kantokyvyn kannalta muu keskeinen henkilöstö

3.Muu aikuisväestö

Lisätietoja THL:n rokotusjärjestyksestä THL:n sivuilla>>