Koronatilanne Oulunkaaren alueella 2.12.2020

Koronatilanne on Oulunkaaren alueella rauhallinen huolimatta Pohjois-Pohjanmaan siirtymisestä epidemian leviämisvaiheeseen. Oulunkaaren kunnista Iissä on 24 tartuntaa, ja kunnassa on varotoimenpiteenä siirretty kaksi koululuokkaa etäopiskeluun.

”Etäopiskeluun siirtyminen saattaa säikäyttää, mutta kyseessä on vain varotoimenpide. Varotoimenpiteet koskevat aina vain luokan oppilaita ja opettajia, eivät esimerkiksi koululaisten lähipiiriä tai koko koulua. Oppilaat siirtyvät normaaliopiskeluun mahdollisimman pian, ja aikataulusta ilmoitetaan Wilman kautta”, sanoo Oulunkaaren johtava lääkäri, ylilääkäri Tuula Saukkonen.

Oulunkaaren muissa kunnissa Utajärvellä tartuntoja on 6 ja Pudasjärvellä sekä Simossa molemmissa 5. Valtakunnallisella THL:n koronakartalla näkyy Simossa edelleen virheellisesti 6 tartuntaa. THL korjaa asiaa. Vaalassa on edelleen alle 5 tartuntaa. Tartuntojen jäljitystä tehdään Oulunkaaren alueella nyt selvästi enemmän, mutta tilanne on hallinnassa ja rauhallinen.

Länsi-Pohjan alueella koronatilanne on rauhoittumassa, mutta epidemiatilanne on edelleen kiihtymisvaiheessa. Alueellinen pandemiatyöryhmä on jatkanut vuoden loppuun saakka suositusta siitä, ettei yli 10 hengen tilaisuuksia järjestettäisi. Suositus koskee myös hengellisiä tilaisuuksia. Myös suositus yli 18-vuotiaiden ryhmämuotoisen harrastustoiminnan keskeyttämisestä jatkuu 31.12.2020 saakka. Lisäksi muut aluetta koskevat suositukset ovat edelleen voimassa. Löydät ne täältä: Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirin suosituksiin.

Pohjois-Suomen aluehallintovirasto on myös kieltänyt kaikki yli 10 hengen tilaisuudet sisä- ja ulkotiloissa 2.12. – 18.12.2020. Perhejuhlia on suositeltavaa viettää vain lähiperhepiirissä ja myös matkustamista on syytä välttää.

Muistutamme noudattamaan koronaturvallisuusohjeita, turvavälejä ja hyvää käsihygieniaa sekä voimassa olevia maskisuosituksia huolellisesti koko Oulunkaaren alueella.

 

Lisätietoja:

Tuula Saukkonen, johtava lääkäri, ylilääkäri, Oulunkaari
P. 050 597 9971, tuula.saukkonen@oulunkaari.com

Ritva Väisänen, vt. terveyspalvelujohtaja, Oulunkaari
P. 050 348 0517, ritva.vaisanen@oulunkaari.com