Kuivaniemen terveysaseman sulku jatkuu koronavarautumisen takia 22.11.2020 saakka

Kuivaniemen terveysaseman sulku jatkuu edelleen koronavirukseen varautumisen takia 22.11.2020 saakka. Sulun avulla turvataan resurssit Iin infektiopoliklinikalla, joka tällä hetkellä sitoo kahden hoitajan ja yhden lääkärin työpanoksen. Infektiovastaanoton ylläpitäminen on tässä koronatilanteessa välttämätöntä, sillä valtakunnallisen strategian mukaisesti testaamista tehdään jo vähäisillä oireilla. Lisäksi epidemian uusi aalto on useilla alueilla menossa ja myös Pohjois-Pohjanmaalla taudin esiintyminen on lisääntynyt selkeästi.

Sulun aikana Kuivaniemen asukkaiden terveyspalvelut hoidetaan Iissä. Halutessaan kuivaniemeläiset voivat asioida myös Simon terveysasemalla.

Kuivaniemen terveysasema on suljettu väliaikaisesti tartuntatautilain pohjalta. Sen mukaan päätös voidaan tehdä kuukaudeksi kerrallaan, ja laki myös edellyttää tilanteen seuraamista jatkuvasti. Viranhaltijapäätös terveysaseman sulusta on nähtävissä täällä: päätökseen Kuivaniemen terveysaseman sulkemisen jatkosta 19.10. – 22.11.2020