Kuivaniemen terveysaseman sulkua jatkettu 18.10.2020 saakka

Kuivaniemen terveysaseman sulku jatkuu koronavirustilanteen vuoksi 18.10.2020 saakka. Sulun avulla turvataan resurssit infektiopoliklinikan ylläpitämiseksi Iissä.

”Koulujen alku ja ihmisten liikkuminen enemmän näkyy meilläkin infektiovastaanotoilla – teemme Oulunkaaren alueella jopa yli 100 testiä päivässä ja joudumme varaamaan tähän toimintaan paljon resursseja. Koronatilanne on pysynyt meillä onneksi rauhallisena, mutta kuten olemme huomanneet, tartuntaryppäitä on ilmaantunut ympäri Suomen, joten valmiustason ylläpitäminen myös meillä on edelleen äärimmäisen tärkeää”, sanoo Oulunkaaren johtava lääkäri, ylilääkäri Tuula Saukkonen.

Päätös terveysaseman sulkemisesta väliaikaisesti on tehty tartuntatautilain pohjalta. Päätös voidaan tehdä kuukaudeksi kerrallaan. Laki edellyttää tilanteen seuraamista jatkuvasti, ja mikäli epidemiatilanne oleellisesti muuttuu, tartuntatautilain nojalla tehty päätös sulkemisesta puretaan ennen määräajan päättymistä.

Viranhaltijapäätös on nähtävissä täällä: https://www.oulunkaari.com/wp-content/uploads/2020/09/Kuivaniemen-terveysaseman-sulkemisen-jatko-18.9.-18.10.2020.pdf