Kuivaniemen terveyspalvelut odottaa sopivia tiloja 

Kuivaniemellä voidaan tuottaa terveyspalveluja tammikuun alusta lähtien, jos Iin kunta pystyy järjestämään palveluille soveltuvat tilat. Terveysaseman vanhat tilat eivät nykyisellään ole terveysturvalliset, joten nyt kunta pohtii Kuivaniemi-talon remontointia terveyspalvelujen käyttöön.

Kuivaniemen terveysasema on ollut suljettuna puolisentoista vuotta, aina koronapandemian alusta saakka. Henkilökuntaa on tarvittu esimerkiksi rokotuksiin, näytteiden ottamiseen, infektiopotilaiden hoitamiseen ja altistumisten jäljitystyöhön, minkä vuoksi toiminta on aiemmin jouduttu keskittämään Iin terveysasemalle. Nyt kun kuntalaisilla on ollut mahdollisuus saada rokote ja karanteenimääräyksiä on höllennetty, terveyspalvelut olisi jälleen mahdollista tuottaa tasavertaisesti ja turvallisesti kahdessa toimipisteessä.

-Vaikka pandemiaa ei olekaan selätetty, sekä yhteiskunnassa että meillä Oulunkaarella on selkeä tahtotila ja tavoite päästä kohti normaalia toimintaa, terveyspalvelujohtaja, johtava lääkäri Liisa Cajan-Suokas toteaa.

Kuivaniemen terveysaseman aiempi sulkupäätös on ollut voimassa lokakuun loppuun saakka. Toimintaa ei kuitenkaan voida aloittaa vielä marraskuun alusta lähtien, sillä kunnalla menee aikaa tilojen remontoimiseen. Oulunkaaren palvelutuotantolautakunta päätti siksi keskiviikon kokouksessaan, että Oulunkaaren puolesta toiminta olisi mahdollista aloittaa tammikuun alusta lähtien. Tilojen remontoimisesta päättää kuitenkin Iin kunta, joten seuraavaksi asiaa käsittelee Iin kunnanhallitus maanantaina 18. lokakuuta.

-Kunnan tekniset palvelut on arvioinut, että terveysasemarakennuksen korjaukset tulisivat niin kalliiksi, ettei rakennus ole korjattavissa, ylilääkäri Tuula Saukkonen kertoo.

-Kuivaniemi-talon tilat olisivat toiminnallisesti sopivat, mutta tilaan tarvitaan ensin esimerkiksi käsienpesupisteet vastaanottohuoneisiin, Cajan-Suokas toteaa.

Kuivaniemeläisillä on edelleen mahdollisuus asioida Iin terveysaseman lisäksi myös Simon terveysasemalla sulun aikana.

 

Lisätietoja:  

ylilääkäri Tuula Saukkonen, tuula.saukkonen@oulunkaari.com 050 597 9971
terveyspalvelujohtaja Liisa Cajan-Suokas, liisa.cajan-suokas@oulunkaari.com, 040 630 1336