Omaistapaamiset mahdollisia vanhuspalveluissa erityisjärjestelyin

Koronavirustilanteesta johtuvat rajoitukset Oulunkaaren vanhuspalveluiden yksiköissä ovat olleet voimassa jo pitkään. Asukkaiden yhteydenpito omaiseen on hyvin tärkeää, minkä vuoksi haluamme mahdollistaa omaistapaamiset Oulunkaaren vanhuspalveluiden yksiköissä. Tapaamiset tehdään erityisjärjestelyin ja koronaohjeistusten sallimissa rajoissa. Omaistapaamisia ei kuitenkaan järjestetä Simossa Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirin koronavirustilanteen takia.

Vanhustenhuollon yksiköiden asukkaat voivat tavata puolisoaan tai lähintä omaistaan esimerkiksi ulkoillen tai terassilla kahvitellen. Vierailijan tulee olla terve eikä flunssaisena saa tulla tapaamiseen. Vieraalle annetaan käyttöön nenä- ja suusuoja, ja tapaamisessa tulee noudattaa ohjeistuksia turvaväleistä. Vierailut sisällä vanhustenhuollon yksiköissä on edelleen kielletty, mutta tarvittaessa tapaamisia voidaan järjestää esimerkiksi lasin läpi, mikäli yksikössä on tällaiseen mahdollisuus. Mikäli haluat tavata omaistasi, ota yhteyttä hoitavaan yksikköön, josta saat tarkemmat ohjeet tapaamisille. Tapaamiset järjestetään porrastetusti, jotta ne voidaan järjestää sujuvasti ja tartuntariskit minimoiden. Yhteyttä voi edelleen pitää myös puhelimitse ja muilla sähköisillä viestintävälineillä.

Oulunkaaren koronatilanne on tällä hetkellä rauhallinen, mutta seuraamme tilannetta jatkuvasti, ja muutamme linjauksia tarvittaessa. Näin varmistamme asukkaiden turvallisuuden ja hyvinvoinnin.

Yksityiset vanhuspalveluyksiköt linjaavat itsenäisesti omista tapaamisjärjestelyistään

 

Lisätietoja:

Hannele Pöykiö, vanhuspalvelujohtaja, Oulunkaari
P. 050 310 7370, hannele.poykio@oulunkaari.com

Tuula Saukkonen, johtava lääkäri, ylilääkäri, Oulunkaari
P. 050 597 9971, tuula.saukkonen@oulunkaari.com