Oulunkaarelle koronarokotteita henkilökunnan ja ensihoidon rokotuksiin

Oulunkaari on vastaanottanut ensimmäiset koronarokotteet Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiriltä. Simon osalta rokotteet tulevat Länsi-Pohjan sairaanhoitopiiristä. Rokotukset aloitetaan tällä viikolla ja ne annetaan THL:n ohjeistusten mukaan henkilöstölle, joka työskentelee todettuja tai epäiltyjä koronapotilaita hoitavilla infektiopoliklinikoilla ja vuodeosastoilla. Rokotteita jaetaan henkilöstölle kaikissa Oulunkaaren kunnissa. Nyt saatavilla rokotteilla rokotetaan myös ensihoidon työntekijät.

”THL:n määrittelemällä rokotusjärjestyksellä pyritään takaamaan terveydenhuoltohenkilöstön riittävyys. Myös Oulunkaaren vanhuspalveluiden yksiköissä järjestellään parhaillaan rokotusten aloittamista, ja tavoitteena on aloittaa rokotukset tämän viikon aikana”, sanoo Oulunkaaren ylilääkäri Tuula Saukkonen.

Koronarokotteita saadaan Oulunkaarelle jatkossa viikoittain, minkä mukaan rokotukset etenevät THL:n määrittelemän järjestyksen mukaan seuraaviin väestöryhmiin. Laajemmat, kaikki Oulukaaren alueen kuntalaiset kattavat joukkorokotukset voidaan aloittaa, kun useamman rokotevalmistajan rokotteita on saatavilla. Ennusteissa on, että joukkorokotukset voidaan toteuttaa myöhäiskeväällä tai alkukesästä. Oulunkaaren saamat rokotteet ovat Pfizerin/BioNTechin rokotetta. Käyttöön odotetaan myöhemmin myös Modernan rokotetta, joka on juuri hyväksytty EU:ssa ja Suomessa käyttöön.

”Tilanne rokotteiden saatavuuden suhteen vaihtelee jatkuvasti ja siksi tiedotamme rokotusten etenemisestä aina lisää sitä mukaa, kun niitä on saatavilla. Tilannetta voi halutessaan seurata myös Koronainfo-sivullamme. Lisäksi tiedotamme kuntalaisia tarkemmin joukkorokotusten aloittamisesta ja toimintaohjeista myöhemmin, kun ensimmäisen vaiheen rokotukset on saatu päätökseen”, kertoo Oulunkaaren terveyspalvelujohtaja Liisa Cajan-Suokas.

THL:n määrittelemä rokotusjärjestys:

 1. Koronapotilaita hoitava terveydenhuollon henkilöstö sekä ympärivuorokautisen hoivan henkilöstö ja asukkaat:
  • Teho-osastojen henkilökunta
  • Todettuja tai epäiltyjä covid-19-potilaita hoitavien vuodeosastojen ja päivystysosastojen sekä ensihoidon henkilökunta
  • Todettuja tai epäiltyjä covid-19-potilaita hoitavien infektiovastaanottojen henkilökunta, koronanäytteenottojen henkilökunta ja koronavirusdiagnostiikkaa tekevä laboratoriohenkilökunta
  • Sosiaalihuollon asumispalvelujen ja laitoshoidon tehostetun palvelun toimintayksikköjen eli ympärivuorokautisen hoivan henkilökunta ja asukkaat (ryhmiä 3 ja 4 voidaan rokottaa samaan aikaan)
  • Kriittinen sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstö rajatusti, esimerkiksi elinsiirtoyksikköjen henkilökunta
 2. Ikääntyneet ja henkilöt, joilla on vakavalle koronavirustaudille altistavia perussairauksia:
  • a. ≥80-vuotiaat (mukaan lukien samassa taloudessa asuvat omaishoitajat)
  • b. 75–79-vuotiaat (mukaan lukien samassa taloudessa asuvat omaishoitajat)
  • c. 70–74-vuotiaat (mukaan lukien samassa taloudessa asuvat omaishoitajat)
  • d. <70-vuotiaat, joilla on vakavalle koronavirustaudille erittäin voimakkaasti altistava sairaus (esim. krooninen vaikea munuaissairaus, vaikea immunosuppressiivinen tila (elinsiirto, akuutti syöpähoito) ja vaikea krooninen keuhkosairaus)
  • e. <70-vuotiaat, joilla on vakavalle koronavirustaudille altistava sairaus (esim. sepelvaltimotauti ja kirroottinen maksasairaus)
 3. Muu väestö

 

Lisätietoja:

Tuula Saukkonen, ylilääkäri, Oulunkaari
P. 050 597 9971, tuula.saukkonen@oulunkaari.com

Liisa Cajan-Suokas, terveyspalvelujohtaja, Oulunkaari
liisa.cajan-suokas@oulunkaari.com