Oulunkaaren koronatilanne 13.1.2021

Oulunkaaren alueella on viimeisen seitsemän päivän aikana tullut esille yhteensä neljä uutta koronavirustartuntaa, joista kaksi on todettu hoivakotien työntekijöillä Utajärvellä ja Pudasjärvellä. Kaikki altistumiset on saatu jäljitettyä ja altistuneet on asetettu karanteeniin. Pudasjärvellä tartuntoja on tähän mennessä todettu yhteensä kahdeksan ja Utajärvellä kymmenen. Oulunkaaren muissa kunnissa tartuntatilanne on pysynyt samana: Iissä tartuntoja on tähän mennessä todettu 31 ja Simossa viisi. Vaalassa on edelleen alle viisi tartuntaa.

”Tartuntatilanne on pysynyt rauhallisena, mutta yksittäisiä tartuntoja on tullut esille. Juhlapyhien jälkeinen aika on huolestuttavasti näkynyt Pohjois-Pohjanmaan alueella. Tilanne voi siis muuttua nopeastikin, joten toivottavasti suosituksia jaksetaan edelleen noudattaa”, sanoo Oulunkaaren terveyspalveluiden palvelupäällikkö Ritva Väisänen.

Tänään on myös annettu Oulunkaaren alueen ensimmäiset koronarokotteet, jotka saatiin kuntayhtymän käyttöön eilen tiistaina. Jo tämän viikon aikana kunnissa rokotetaan terveydenhuollon henkilökuntaa, ensihoitoa ja vanhuspalveluyksiköiden asukkaita ja työntekijöitä.

”Pyydämme kuntalaisilta malttia odottaa omaa rokotusvuoroaan. Rokotteita ei tällä hetkellä kannata kysellä terveyspalveluista suoraan, sillä rokottamisessa noudatetaan THL:n antamia suosituksia. Tiedotamme toimintaohjeista ja aikatauluista heti, kun pääsemme siirtymään joukkorokotuksiin”, sanoo Ritva Väisänen.

Pohjois-Pohjanmaan alueellinen koronakoordinaatioryhmä on jatkanut aikaisemmin annettuja suosituksia yksityistilaisuuksien järjestämisestä, ikääntyneiden ja riskiryhmien suojelemisesta sekä opetuksen järjestämisestä, etätyöstä ja etäkokouksista. Suosituksia jatketaan 1.2. asti. Myös maskien käyttöön liittyvä suositus jatkuu ja on laajentunut koskemaan myös kaikki yläkoululaiset. Lisäksi aluehallintovirasto valmistelee jatkoa päätökselle yli 10 hengen yleisötilaisuuksien kieltämisestä. Edellä mainitut suositukset ovat samat myös Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirissä, ja ne ovat voimassa 18.2. saakka.

”Sosiaali- ja terveysministeriö linjasi tänään, että kaikilla alueilla on noudatettava yhtenäisiä leviämisvaiheen rajoituksia estääksemme uuden muuntuneen virusmuodon leviämistä Suomessa. Tämän vuoksi myös lasten ja nuorten harrastustoiminta pidetään tauolla. Länsi-Pohjan pandemiaryhmän suosituksen mukaan suositus koskee myös SM-tason ryhmäkilpaurheilua. Kunnat tekevät liikuntapaikkojen käytöstä ja niiden sulkemisesta omat päätöksensä”, sanoo Oulunkaaren ylilääkäri Tuula Saukkonen.

 

Lisätietoja:

Tuula Saukkonen, ylilääkäri, Oulunkaari
P. 050 597 9971, tuula.saukkonen@oulunkaari.com

Ritva Väisänen, palvelupäällikkö, Oulunkaari
P. 050 348 0517, ritva.vaisanen@oulunkaari.com