Oulunkaaren koronatilanne 7.1.2021

Vuoden alun koronatilanne Oulunkaaren alueella on rauhallinen. Pudasjärvellä on uuden vuoden jälkeen todettu yksi uusi tartunta, josta seuranneet altistumiset on saatu jäljitettyä ja altistuneet on asetettu karanteeniin. Pudasjärvellä tartuntoja on näin ollen todettu yhteensä seitsemän. Oulunkaaren muissa kunnissa tartuntatilanne on edelleen sama: Iissä tartuntoja on todettu 31, Simossa viisi ja Utajärvellä seitsemän. Vaalassa on edelleen alle viisi tartuntaa.

”Tulevat viikot näyttävät, onko uudenvuoden aika vaikuttanut tartuntojen määrään alueellamme. Pohjois-Pohjanmaan alueella varsinkin Oulussa tartuntojen määrä on kasvussa ja myös Länsi-Pohjan alueella tartuntojen määrä on lisääntynyt. Valppauteen ja huolellisuuteen koronaohjeistusten noudattamiseen on edelleen syytä”, sanoo Oulunkaaren terveyspalveluiden palvelupäällikkö Ritva Väisänen.

Oulunkaarelle ei vielä ole saatu koronarokotteita, mutta rokotejakelun suunnittelu on käynnissä. Rokotteet annetaan valtioneuvoston säätämän asetuksen mukaisessa järjestyksessä, jonka mukaan rokotteen saavat ensimmäisten joukossa koronapotilaita hoitava hoitohenkilöstö, ensihoito, riskiryhmiä hoitava hoitohenkilöstö, ikääntyneet sekä henkilöt, joilla on vakavalle koronavirustaudille altistavia sairauksia. Muulle väestölle rokotteet annetaan Oulunkaaren alueella joukkorokotuksina, jotka toteutetaan ajanvarauksella. Rokotejakelusta vastaavat sairaanhoitopiirit.

”Rokoteaikataulu riippuu saatavien rokotteiden määrästä. Kannattaa kuitenkin varautua siihen, että rokotteen saaminen laajaan jakeluun ei tapahdu hetkessä, vaan malttia tarvitaan. Joukkorokotusten suunnittelu on myös tehtävä huolella. Tiedotamme rokotuksista tarkemmin heti, kun mahdollista. Kannustan kaikkia kuntalaisia ottamaan rokotteen, kun se on saatavilla”, sanoo Oulunkaaren ylilääkäri Tuula Saukkonen.

Lisätietoja:

Ritva Väisänen, palvelupäällikkö, Oulunkaari
P. 050 348 0517, ritva.vaisanen@oulunkaari.com

Tuula Saukkonen, ylilääkäri, Oulunkaari
P. 050 597 9971, tuula.saukkonen@oulunkaari.com