Oulunkaaren koronatilanne rauhallinen – vastuullista kesää toivotaan

Oulunkaaren kuntien koronatilanne on pitkään ollut rauhallinen eikä uusia tartuntoja ole todettu. Myös koko Pohjois-Pohjanmaan ja Länsi-Pohjan alueiden tasainen tilanne jatkuu. Uusia tartuntoja todetaan molemmissa sairaanhoitopiireissä edelleen rauhalliseen tahtiin, mutta varsinkin Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirissä tartunnat ovat lievästi nousseet aktiivisen rajatestauksen takia. Rauhallisen tilanteen takia koronaan liittyviä rajoituksia ja ohjeistuksia on voitu purkaa tasaisesti molemmissa sairaanhoitopiireissä.

”On todella hienoa, että tilanne on rauhoittumaan päin ja suosituksia ja rajoituksia voidaan asteittain purkaa. Siitä suuret kiitokset alueemme kuntalaisille. Vaikka tilanne on hyvä, meillä on jonkin verran huolta tilanteen pysymisestä vakaana. Erityisesti lisääntynyt rajaliikenne Länsi-Pohjassa sekä tulevat kesätapahtumat ja kokoontumiset aiheuttavat kysymysmerkkejä. Toivommekin kovasti, että vastuullinen toiminta jatkuisi läpi kesän kaikenlaisissa tapaamisissa”, sanoo Oulunkaaren ylilääkäri Tuula Saukkonen.

Pohjois-Pohjanmaalla rajoituksia on tällä viikolla kevennetty maskisuositusten osalta, ja muiden voimassa olemassa olevien suositusten tilannetta tarkastellaan tarvittaessa. Maskia ei enää ole välttämätöntä käyttää esimerkiksi julkisissa sisätiloissa kuten kaupoissa, mutta niitä suositellaan käyttöön joukkoliikenteessä, koronavirustestiin hakeutuessa sekä riskialueelta Suomeen saapuessa. Lisäksi maskia on hyvä käyttää tilanteissa, joissa lähikontakteja ei voida välttää. Tilaisuuksien järjestämiseen liittyviä rajoituksia ei ole enää erikseen voimassa.

Myös Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirissä on voitu jälleen purkaa suosituksia hyvästä epidemiatilanteesta johtuen: kokoontumisiin liittyvät suositukset poistuvat 21.6. alkaen. Siihen saakka voimassa on suositus, jonka mukaan sisätiloissa voi kokoontua enintään 50 henkeä ja ulkotiloissa 100 henkilöä. Muut suositukset ovat edelleen voimassa ja niitä tarkastellaan jälleen ensi viikolla. Lisätietoja voit lukea Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirin tänään julkaisemasta tiedotteesta: https://www.lpshp.fi/fi/sairaanhoitopiiri/ajankohtaista/uutiset/kokoontumisrajoitukset-poistuvat-muut-koronaturvatoimet-yha-tarpeen.html

 

Lisätietoja:

Tuula Saukkonen, ylilääkäri, Oulunkaari
P. 050 597 9971, tuula.saukkonen@oulunkaari.com

Ritva Väisänen, palvelupäällikkö, Oulunkaari
P. 050 348 0517, ritva.vaisanen@oulunkaari.com