Etsimme taiteilijoita Iin Lähde! -puiston toteuttamiseen ja konseptin kehittämiseen! Ensisijaisesti etsimme kahta taiteilijaa, joista yksi keskittyy puiston rakenteisiin integroituun taiteeseen ja toinen julkiseen teokseen. Katso hakuilmoitus Kuntarekrystä. Haku on voimassa 19.3. klo 10 saakka.

Lisätietoa Lähde!-hankkeesta tästä linkistä.

Lähde! –puistot

Aistielämyksiä, yhteisiä kokemuksia, tutkimisen riemua – Lähde! -puistot kutsuvat taiteen ja luonnon pariin! Osallistavien, taiteellisten menetelmien avulla mm. mielenterveys-kuntoutujilta, kehitysvammaisilta ja vanhuksilta kerätyt ideat hyvinvointia tukevasta ympäristöstä ovat Lähde! puistokonseptin keskeisiä elementtejä. Ensimmäinen Lähde! -puisto on rakentumassa Iin Suvantolaan, terveysaseman takaiselle joenranta-alueelle ja laajentuu sisältämään myös läheisten rakennusten julkisia sisätiloja. Puiston esteetön rakenne mahdollistaa pääsyn sekä luonnon, että taideteosten ja toiminnan äären.

Lähde! puistokonsepti sisältää hyvinvointia tukevan ja taidetta hyödyntävän fyysisen ympäristön sekä toiminnallisen sisällön suunnitelman, pilotoinnin ja jalkauttamisen suuntaviivat. Konseptointityötä toteutetaan monialaisena yhteistyönä Oulunkaaren kuntayhtymän, Iin teknisen toimen sekä taiteen asiantuntijatahojen kanssa.

Iin Lähde! –puiston sijainti:

Kartassa keskellä VL-merkitty vihreä alue

Vaaleanpunaisella alueella mm. terveysasema, vanhusten vuodeosasto ja päivätoimintaa sekä kehitysvammaisten päivätoimintaa ja työkeskus.
Puisto rajautuu eteläreunalta Iijokeen sekä asutukseen.

 

Puistossa on tällä hetkellä yksi kävelytie, joka kulkee alueen eteläreunaa myöten.
Terveysaseman rakennusten pihaa ympäröi aita. Rakennuksen myötäinen rinne on peitetty kuntalla.
Puustoa ja metsän pohjaa pyritään säilyttämään myös tulevassa puistossa.

 

Näkymä Iijoelle

 

 

Yhteystiedot