Pasi Eskola aloitti terveyspalvelujohtajana

Oulunkaaren uutena terveyspalvelujohtajana ja johtavana lääkärinä on aloittanut oululainen Pasi Eskola. Pudasjärveläislähtöinen Eskola on toiminut aiemmin Pohjois-Suomen aluehallintoviraston aluehallintoylilääkärinä valvoen puolustusvoimien ja vankien terveydenhuoltoa. Koulutukseltaan Eskola on lääketieteen tohtori ja yleislääketieteen erikoislääkäri.

Perusterveydenhuollon kehittämisestä kiinnostunut Eskola uskoo lähivuosien suurimpien haasteiden liittyvän digitalisaatioon ja soterakenteiden uudistukseen.

-Digitalisaatioon on liitetty paljon odotuksia tuottavuudesta. On kuitenkin harkittava tarkasti, mihin asioihin se soveltuu ja missä se tuo vaikuttavuutta. Pelkät uudet laitteet eivät auta, vaan palveluja pitää miettiä sekä potilaslähtöisesti että työntekijän näkökulmasta niin, että tekniikka oikeasti tukee käytännön työtä.

Nopeiden säntäilyjen sijaan uusi terveyspalvelujohtaja luottaa pitkäjänteiseen toimintaan.

-Terveyspalvelujen kehittämisessä tulokset saattavat näkyä ihmisten hyvinvoinnissa vasta vuosien tai vuosikymmenten päästä.

Eskola haluaa kuulla erityisesti henkilöstöä palvelujen kehittämiseen liittyen.

-Kun toimitaan maantieteellisesti laajalla alueella, kentän ammattitaito korostuu kehittämistyössä, hän toteaa.

Uuden terveyspalvelujohtajan valinta tuli ajankohtaiseksi, kun vs. terveyspalvelujohtaja Matti Vähäkuopus ja johtava lääkäri Juha Auvinen siirtyivät uusiin haasteisiin. Kuntayhtymän ylilääkärinä jatkaa Tuula Saukkonen.