Pudasjärvellä, Simossa ja Iissä uusia koronatartuntoja viikonlopun aikana

Pudasjärvellä ja Simossa on viikonlopun aikana tullut esille koronatartuntoja. Tartuntojen myötä kunnat näkyvät myös THL:n valtakunnallisella koronakartalla: molemmissa kunnissa tartuntoja on 5. Simon osalta kartalla näkyy edelleen THL:n tilastointivirhe, ja tartuntoja on virheellisesti 6. Myös Iissä on viikonlopun aikana tullut esille yksi tartunta, joka on peräisin aikaisemmasta altistumisketjusta. Tartuntoja on Iissä nyt 22. Muissa Oulunkaaren kunnissa Utajärvellä on edelleen 6 tartuntaa. Tartuntoja ja altistumisia on tullut esille työpaikoilla, perhepiirissä ja harrastuksissa.

”Pohjois-Pohjanmaan alueellinen koronakoordinaatioryhmä ilmoitti viikonloppuna alueen siirtymisestä epidemian leviämisvaiheeseen, mikä tarkoittaa, että kaikkien tartuntojen alkuperää ei ole saatu selville. Meillä esille tulleet tartunnat on jäljitetty ja altistuneet on asetettu karanteeniin”, sanoo Oulunkaaren vt. terveyspalvelujohtaja, Ritva Väisänen.

Meri-Lapissa koronavirustilanteessa on lieviä rauhoittumisen merkkejä, mutta annettuja ohjeistuksia tulee edelleen noudattaa tarkasti. Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirin alueen koronavirustartunnoissa on nyt näkyvissä merkkejä Levin maailmancupista, josta useiden Länsi-Pohjan alueen tartuntojen epäillään olevan peräisin. Tapahtumaan osallistuneiden kannattaa nyt seurata vointiaan ja hakeutua koronavirustestiin herkästi.

”Suositukset ovat oikeasti purreet ja on nähty, että niillä on vaikutusta. Siksi toivoisimmekin, että kaikki vielä jaksaisivat noudattaa ohjeistuksia. Länsi-Pohjan alueella kannattaa nyt pysytellä poissa länsirajalta. Turhat matkat Haaparannalle ja Ruotsin Norrbotteniin, jossa koronatartuntojen määrä on nousemassa, on syytä jättää väliin”, sanoo Oulunkaaren johtava lääkäri, ylilääkäri Tuula Saukkonen.

Tartuntatilannetta Oulunkaaren alueella voi päivittäin seurata Oulunkaaren koronainfosivulta, joka päivittyy arkisin. Viestimme Oulunkaaren koronatilanteesta myös viikkotiedotteella keskiviikkoisin, ja lisäksi viestimme tapauskohtaisesti, kun koronatilanteessa tapahtuu oleellisia muutoksia. Suosittelemme seuraamaan myös Oulunkaaren kuntien viestintää ja kuntakohtaisia ohjeita.

 

Lisätietoja:

Tuula Saukkonen, johtava lääkäri, ylilääkäri, Oulunkaari
P. 050 597 9971, tuula.saukkonen@oulunkaari.com

Ritva Väisänen, vt. terveyspalvelujohtaja, Oulunkaari
P. 050 348 0517, ritva.vaisanen@oulunkaari.com