Puutiaisaivotulehdusrokotukset Simossa huhtikuussa 2018

Ilmaisiin puutiaisaivotulehdusrokotteisiin ovat oikeutettuja Simossa vakituisesti asuvat 3 vuotta täyttäneet ja sitä vanhemmat henkilöt tai Simossa vähintään 4 viikkoa kesäaikaan oleilevat, luonnossa liikkuvat 3 vuotta täyttäneet ja sitä vanhemmat henkilöt.

Kaikki uudet rokotettavat ovat oikeutettuja rokotussarjan kolmeen ensimmäiseen annokseen. Kolmannen rokoteannoksen jälkeen annettavat tehosteannokset eivät kuulu maksuttomiin rokotuksiin ja niitä varten tulee pyytää resepti.

Tehosteannokset (reseptillä)

Ensimmäinen tehosteannos suositellaan annettavaksi 3 vuoden kuluttua. Tämän jälkeen, jos altistuminen TBE-virukselle edelleen jatkuu, tehostetaan seuraavasti:

  • alle 50-vuotiaille annetaan tehosteet 10 vuoden välein
  • 50-60-vuotiaille annetaan tehosteet 5 vuoden välein
  • yli 60-vuotiaille annetaan tehosteet 3 vuoden välein
  • henkilöille, joiden immuunijärjestelmä on heikentynyt hoidon tai sairauden vuoksi, annetaan tehoste 3 vuoden välein.

Huomioitavaa on, että rokotuksella ei voi suojautua muita punkkien levittämiä tartuntoja vastaan (borrelioosi), joten suojautuminen niiltä on edelleen ajankohtaista.

SEURAAVAT ROKOTUKSET ILMAN AJANVARAUSTA SIMON NEUVOLASSA, Varkkermontie 1:

 

ma 23.4 klo 12-17

to 26.4 klo 8-11

3-6 v. lasten rokotukset em. päivinä tai ajanvarauksella lastenneuvolassa p. 040 839 6846.
Koululaisten osalta tiedotus rokotuspäivistä koulussa Wilma- sähköisen reissuvihkon kautta. Alle 16v. koululaisten huoltajille toimitetaan koululaisten mukana lupalappu rokottamista varten.

Rokotukset toteutetaan TicoVac- ja TicoVac junior (lapset) –rokotteilla.

Yksityiskohtaiset tiedot rokotteesta, sen koostumuksesta, suojatehosta, haittavaikutuksista sekä käyttöön liittyvistä varotoimista löytyvät THL:n sivuilta.