Simon sosiaalitoimistossa on mahdollista asioida etänä omalla mobiililaitteella tai tietokoneella

Simossa on otettu käyttöön etäasiointimahdollisuus sosiaalitoimistoon. Etäaikoja on mahdollista varata lastensuojelun, työikäisten ja vammaispalveluiden sosiaalityöntekijöille, lastenvalvojalle ja palveluneuvontaan. Palvelu on asiakkaalle maksuton.

Simon ja Iin perhepalvelujen palveluesimies Leena Mämmi-Laukka kertoo, että etäasiointia kannattaa hyödyntää esimerkiksi silloin, jos matka sosiaalitoimistoon on pitkä.
– Etäasioinnin avulla palvelut saadaan lähelle asiakasta, Mämmi-Laukka toteaa.

Palvelun käyttö on helppoa omalla älypuhelimella, tabletilla tai tietokoneella. Asiakas menee työntekijän kanssa sopimanaan ajankohtana osoitteeseen http://www.virtu.fi/simo, josta pääsee jatkamaan etätapaamiseen työntekijän kanssa. Asiakkaan ei tarvitse huolehti tietoturvasta, sillä kuvapuhelun aikana kuva ja ääni siirtyvät internetissä salattuina. Ulkopuoliset eivät pysty kuulemaan tai näkemään kuvapuhelun sisältöä.

Virtu-tapaamisen voi sopia oman sosiaalityöntekijänsä kanssa esimerkiksi tekstiviestillä.

Simon etäasiointi on osa Perhekeskustoimintamalli Lappiin -hanketta, joka kuuluu valtakunnalliseen LAPE-muutosohjelmaan.

Oulunkaarella on Simossa käynnissä kampanja: kokeile touko-kesäkuussa etäasiointia sosiaalitoimistoon niin saat suklaalevyn!