Tammikuun laskutus tulee viivästymään

Tiedote ladattavissa  täältä. 

Arvoisa asiakas / asioiden hoitaja

Laskutuskäytännöt uudistuvat Pohteella: asiakkaiden solmittava uudet sopimukset pankkiinsa

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohde aloittaa toimintansa 1.1.2023 ja alkaa tuottaa aiemmin alueen kuntien ja kuntayhtymien tuottamia sosiaali-, terveys- ja pelastuspalveluita. Aiemmat laskutuskäytännöt eivät siirry Pohteelle, joka aloittaa toimintansa kokonaan uutena organisaationa. Myös asiakkaiden täytyy huomioida tämä ja hyväksyä Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue e-laskuttajaksi omassa verkkopankissaan tai tehdä uusi suoramaksuvaltuutus oman pankkinsa asiakaspalvelun kautta.

 

Koska organisaatio ja y-tunnus muuttuvat, asiakkaiden tulee tehdä Pohteelle uudet e-laskujen tilaukset ja suoramaksuvaltuutukset. Saadakseen laskut sähköisesti, asiakkaiden tulee tehdä joku seuraavista toimenpiteistä:

  • Solmia uudet e-laskusopimukset tilaamalla Pohteen e-laskut omaan verkkopankkiinsa. Pohteen laskutusaiheita tulee olemaan kaksi, OYSilla oma ja kaikilla muilla yhteinen. Asiakkaan kannattaa tilata molemmat laskutusaiheet e-laskuina varmistaakseen e-laskutuksen toteutumisen, jos asioi sekä sote-keskuksissa että OYSissa (Oulaskankaan sairaala ja Konsti kuuluvat myös OYSiin). Tunnuksena käytetään asiakkaan henkilötunnusta, joten e-laskut voi tilata jo etukäteen. Laskutusaiheita voi verkkopankista hakea organisaation nimellä Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue tai y-tunnuksella 3221326-2.
  • Tehdä uudet suoramaksuvaltuutukset omaan pankkiinsa ottamalla yhteyttä pankin asiakaspalveluun. Tällöin pankki veloittaa automaattisesti maksun asiakkaan tililtä ja lähettää siitä asiakkaalle ilmoituksen. Suoramaksuvaltuutus tulee tehdä erikseen OYSin laskuille ja erikseen muiden sote-yksiköiden laskuille (kaksi eri valtuutusta).
  • Laskut voi tilata sähköisenä OmaPostiin tai Kivraan, joista käsin voi hoitaa myös laskun maksamisen.

 

Pohteen laskut lähetetään paperina kotiosoitteeseen tai muuhun ilmoitettuun osoitteeseen, jos em. sähköisiä sopimuksia ei ole tehty.  Laskuja ei voi enää maksaa maksukorteilla tai käteisellä Pohteen toimipisteissä, poikkeuksena OYSin infopisteet, joissa voi edelleen maksaa OYSin laskuja maksukortilla.

 

Tammikuun laskutus vasta kuun loppupuolella

Siirtyminen yhteiseen organisaatioon on myös laskutusten osalta iso ponnistus. Käytännössä 19 organisaation laskutusjärjestelmiin tehdään uudet taustamääritykset hyvinvointialuetiedoilla.

Muutostyöt aloitetaan, kun vuoden 2022 laskutus on saatu tehtyä loppuun. Tammikuun laskutus tulee viivästymään tämän johdosta jonkin verran. Näillä näkymin ensimmäiset Pohteen laskut lähetetään asiakkaille tammikuun loppupuolella.

 

Asiakaslaskujen maksamiseen liittyvistä asioista tiedotetaan 29.12.2022 jälkeen myös Pohteen nettisivuilla www.pohde.fi.

 

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohde

Asiakaslaskutusyksikkö