Terveydenhuollon aikoja ei kannata perua itse

Omasta terveydestä kannattaa huolehtia myös koronavirusaikana. Koronatilanne saattaa mietityttää vastaanotolle tulijaa, mutta terveydenhuollon kiireettömiä aikoja ei kuitenkaan kannata itse perua. Hoitamattomana monet sairaudet ja oireet voivat pahentua tai jäädä kokonaan huomaamatta. Halutessaan voi varata ajan myös etälääkärin vastaanotolle.

Kannattaa myös muistaa, että jos kiireettömän sairaanhoidon ajan peruu omaehtoisesti, hoitotakuu kyseiseen vaivaan ei ole enää voimassa ja voi joutua odottamaan seuraavaa aikaa pitempään.

Joitakin kiireettömiä aikoja on koronaepidemian alkuvaiheessa peruttu terveydenhuollon puolesta riskiryhmään kuuluvilta, ja koronatilanteen niin vaatiessa aikoja perutaan tarvittaessa. Tilanne on kuitenkin Oulunkaaren alueella tällä hetkellä hyvin rauhallinen eikä aikojen perumiseen ole tarvetta.

Oulunkaaren terveysasemille voit varata ajan lähiterveysasemasi ajanvarausnumerosta tai Omahoidon kautta: Oulunkaaren Omahoito

Terveysasemalle ja sairaalaan on turvallista tulla myös riskiryhmään kuuluvilla

Koronaepidemiasta huolimatta terveysasemalle ja sairaalaan on edelleen turvallista tulla, sillä hengitystieinfektio-oireista kärsivät potilaat hoidetaan aina erillisissä tiloissa ja niihin on erillinen sisäänkäynti. Näin vältetään muiden potilaiden altistumista koronavirukselle. Myös riskiryhmään kuuluvat voivat tulla vastaanotoille huoletta.

Jos itse kärsit hengitystieinfektion oireista, lääkärin tai hoitajan vastaanotolle ei kannata tulla. Jos taas epäilet koronavirusta, ota virka-aikana yhteyttä Oulunkaaren lähiterveysasemasi ajanvarausnumeroon

  • Iin ja Kuivaniemen terveysaseman vastaanotto, p. 08 5875 6500
  • Pudasjärven terveysaseman vastaanotto, p. 08 5875 6600
  • Simon terveysaseman vastaanotto, p. 08 5875 6900
  • Utajärven terveysaseman vastaanotto, p. 08 5875 6700
  • Vaalan terveysaseman vastaanotto, p. 08 5875 6800

tai virka-ajan ulkopuolella alueelliseen neuvontanumeroon:

  • Alueellinen neuvontanumero Ii, Pudasjärvi, Utajärvi, Vaala: p. 08 315 2655.
  • Alueellinen neuvontanumero, Simo: p. 040 825 1072