Kuva lääkäristä.

Terveysasemilla toimii virka-aikana terveyskeskuslääkärien ja sairaanhoitajien vastaanotto.

Sairaanhoitoon kuuluvat sairaanhoitajan ja/tai lääkärin tekemä tutkimus ja hänen määräämänsä hoito. Potilaitten hoidosta vastaavat sairaanhoitajan ja lääkärin muodostamat työparit. Tutkimus ja hoito annetaan lähtökohtaisesti omalla terveysasemalla.

Päivystyspotilaiden lisäksi sairaanhoitajilla ja terveydenhoitajilla on omia vastaanottoja muun muassa seuraavia pitkäaikaissairauksia sairastaville potilaille: astma, diabetes, päihdeongelmat, reumasairaudet, sydänsairaudet ja verenpainetauti. Terveydenhoitajat tekevät myös ennaltaehkäiseviä terveystarkastuksia työttömille ja vajaakuntoisille.

Iin, Pudasjärven, Utajärven ja Vaalan terveysasemilla on käytössä myös sähköinen ajanvarauspyyntö. Jätä ajanvarauspyyntö ja kuvaile oireesi 24 h vuorokaudessa avoinna olevassa verkkopalvelussa. Verkkoyhteydenoton perusteella sinuun otetaan yhteyttä terveysasemalta viimeistään seuraavana arkipäivänä joko Omahoitopalvelun kautta tai puhelimitse. Ajanvarauspyyntö 24h-palvelu löytyy Oulunkaaren kuntayhtymän internetsivujen etusivulta. Pääset palveluun myös tästä linkistä.
Tästä linkistä voit katsoa ohjeistusvideon palvelun käyttöön.

Virka-ajan ulkopuolella lääkäripäivystyksestä vastaa Oulun seudun yhteispäivystys, 08 315 2655 (Ii, Pudasjärvi, Utajärvi ja Vaala) sekä L-PKS:n päivystys/akuuttiklinikka, 040 149 1340 (Simo).

Yhteystiedot