Tiistai on chatti-päivä

Oulunkaaren chat on jatkossa avoinna joka tiistai kello 10-16. Chat palvelee oulunkaari.com-sivustolla, jonka oikeaan alareunaan ilmestyy chat-ikkuna, kun asiakaspalvelijoita on vapaana.

Chatissa voi kysyä Oulunkaareen ja sen palveluihin liittyviä asioita. Asiointi tapahtuu nimettömänä, eikä mitään kirjautumista tarvitse, joten chat sopii hyvin myös arkaluonteisten asioiden kysymiseen. Chatissa vastaavat sekä neuvolan, terveysaseman, vanhuspalvelujen että sosiaalipalvelujen ammattilaiset.

Aiemmin eri alojen parin tunnin mittaisia chatteja oli ripoteltu pitkin viikkoa, mutta niiden aikatauluja oli hankala muistaa. Nyt paikalla on yhtä aikaa useiden eri alojen ammattilaisia, joten asiakas saa asiantuntevampaa apua juuri hänen kysymykseensä.

-Nykyisessä 24/7-maailmassa ei ole tarkoituksenmukaista, että jokin sähköinen palvelu on avoinna vain pari tuntia viikossa.  Chatissa ei lähetetä omia henkilötietoja, vaan asiointi tapahtuu nimettömänä ja ilman mitään kirjautumista.Nyt chatti-päivä on tiistai, mutta jos palvelulle on kysyntää, palvelujohtajat kokoontuvat pohtimaan päivien lisäämistä, kertoo viestintäasiantuntija Riitta Muhonen.

-Panostamme chattiin, koska sen helppous kiinnostaa asiakkaita. Esimerkiksi pankkialalla asiakaschatit ovat nopeiten kasvava asiointitapa.